Singer-songwriter
Reserveringen tot:27-09-2024 20:00
vrijdag 27 september
Aanvang:
20:00
Entree:
€ 15.00

Singer-songwriter Lotte Walda valt op door haar catchy melodieën, rake teksten en haar authentieke, innemende stem. Met haar muziek wil Lotte inspireren. Stuk voor stuk ademen de nummers van haar nieuwe album ‘Dragonfly’ dankbaarheid, liefde en hoop voor een betere toekomst voor ons allemaal. Inmiddels is haar tweede album ‘Dragonfly’ met daarop 18 nummers geïnspireerd op de natuur en al haar bijzondere reizen uitgekomen.

Haar liefde voor muziek ontwikkelt Lotte al op jonge leeftijd. In huize Walda staat de muziek nooit uit. Lotte zingt eerder dan dat ze kan praten! Op haar 11e krijgt ze haar eerste zangles. Haar moeder stimuleert haar mee te doen aan talentenjachten. De afgelopen jaren werd Lotte bekend door haar deelname aan Giels Talentenjacht, Kunstbende en haar optredens op onder andere Pinkpop en Paradiso!

Lotte reist de wereld over om haar muziek naar de mensen toe te brengen. Haar album ‘Sunflower’ nam haar vanuit het Limburgse landschap mee tot in Nashville en Guatemala. De inspiratie uit de vele reizen bracht haar terug naar the ‘Good Old Days’ waar al jarenlang haar voorliefde ligt. De tijd van de samenzang, iconische instrumenten en de liefde voor de muziek. Met een warm hart voor artiesten als Joni Mitchell en Melanie Safka schreef Lotte het afgelopen jaar verschillende nieuwe nummers. Zo werd haar single ‘Let It Flow’ bijna 12 miljoen (!) keer beluisterd.

Lotte noemt zichzelf een oude ziel door haar voorliefde voor 60’s & 70’s muziek en vintage kleding. Ze wordt geïnspireerd door folk singer-songwriters uit met name het Amerika, maar evengoed door haar reizen, de mensen waar ze mee omgaat en de huidige generatie artiesten met een boodschap (Zaz, Jack Johnson, Rising Appalachia).

Album
‘Dragonfly’ verschijnt in een zeer bijzondere, dubbele vinyl uitgave met gekleurd vinyl. Kant A en B vormen de zon met een lente- en zomerzijde en kant C en D vormen de maan met een herfst- en winterzijde.

Het album is geproduceerd door twee generaties Bombrini die beiden al ruimschoots hun sporen in de muziek hebben verdiend. Gino Bombrini (o.a. YinYin, Komodo) ontfermde zich over de ene helft van de songs en zijn vader Angelo Bombrini (o.a. The Cooder Connection) nam de andere helft van de productie voor zijn rekening. De muzikaliteit van de Bombrini’s sluit goed aan bij de songs van Lotte en zij zorgen gezamenlijk voor de warme, natuurlijke sfeer die de songs kenmerken.

www.lottewalda.com

 

Deze voorstelling is in onze theaterzaal (zitplaatsen)

Aantal

Komende voorstellingen

Alles geit plat

Collectief Limburgse muzikanten

zaterdag 14 september

>>

Paul van Loo/Ivo Rosbeek

Franse chansons

zaterdag 21 september

>>

Lotte Walda en band

Singer-songwriter

vrijdag 27 september

>>

Fire In Her Eyes (VK)

psychfolk, rock, pop, jazz, wereldmuziek

vrijdag 4 oktober

>>

Back to Dylan

A tribute to Bob Dylan’s best years

zondag 6 oktober

>>

logo small

Altijd op de hoogte zijn van onze voorstellingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

 

Onze voorstellingen worden mede mogelijk gemaakt dankzij

 

Sponsor worden?

Theater Karroessel is een vrijwilligersorganisatie en kan altijd (financiële) steun gebruiken. Draagt u theater Karroessel een warm hart toe en wilt u sponsor worden? Neem dan contact met ons op via info@karroessel.nl. We maken dan met u een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.