Veurvaajers
Reserveringen tot:04-11-2022 20:00
vrijdag 4 november
Aanvang:
20:00
Entree:
€ 12.50

Wie zijn we? Waar komen we vandaan? In Veurvaajers brengt DOLS u terug naar het Zuid-Limburg van 1780-1980 en naar de geschiedenis van de familie Dols.  
In muziek, beeld en woord neemt Chris Dols (1985) en band de familiegeschiedenis van hem en zijn tweelingbroer Stijn onder de loep. In treffende miniatuurtjes over hun voorouders voert DOLS de luisteraar mee in hun stamboom. Steeds muzikaal omlijst en gezongen in onvervalst Limburgs dialect.

Ontmoet bijvoorbeeld Jan Michiel (1828). In de jaren 1880 verruilde deze landbouwer het vertrouwde dorpse Munstergeleen voor het onbekende van Maastricht, waar hij als dagloner een nieuw bestaan opbouwde. Of neem zijn zoon Peter Laurens (1866), die als arbeidsmigrant meer dan tien jaar lang vertoefde in het Duitse Ruhrgebied en terugkeerde naar de eerste grootindustriële stad van Nederland, en diens zoon Peter Jozef (1894), die net als enkele andere familieleden arbeider werd bij nakomelingen van schoorsteenaristocraat Regout en daarna jarenlang zwoegde in de zinkwitfabriek Eijsden.

Laat u meevoeren!

Aantal

Komende voorstellingen

Ravelin

Une belle histoire

zaterdag 1 oktober

>>

Hot-House and the Horns

Popmuziek

zondag 2 oktober

>>

Blik

Welkom in het bos

zaterdag 8 oktober

>>

Cooder Connection

Rootsmuziek

zondag 9 oktober

>>

Moonshine Whiskey

Roots muziek

vrijdag 21 oktober

>>

logo small

Altijd op de hoogte zijn van onze voorstellingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

 

Onze voorstellingen worden mede mogelijk gemaakt dankzij

 

Sponsor worden?

Theater Karroessel is een vrijwilligersorganisatie en kan altijd (financiële) steun gebruiken. Draagt u theater Karroessel een warm hart toe en wilt u sponsor worden? Neem dan contact met ons op via info@karroessel.nl. We maken dan met u een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.