Stil water (Musica Sacra-voorstelling)
Reserveringen tot:17-09-2022 20:00
zaterdag 17 september
Aanvang:
20:00
Entree:
€ 14.00

Peer Wittenbols schreef de monoloog ‘Stil Water’ voor de 67-jarige actrice en theatermaakster Gerrie Abels. Het stuk is gebaseerd op haar Indische familiegeschiedenis.

In deze monoloog vertelt een naamloos negenjarig meisje over haar gezin dat in de late jaren ’50 halsoverkop Java moest verlaten om in het verre Nederland een nieuw bestaan op te bouwen. Zelf kent het meisje, dat een half jaar was toen ze met haar ouders, broertjes en zusjes naar hier kwam, de verhalen over haar geboorteland alleen van verhalen en een handjevol foto’s.

Deze verhalen worden maar mondjesmaat verteld en de foto’s worden nog maar zelden uit de schoenendoos gehaald. De moeder van het Indische gezin leert haar kinderen zich ‘Hollandser dan de Hollanders’ te gedragen.
Regie: Woody Richardson Laurens

Stil water is een voorstelling in het kader van Kunstenfestival Musica Sacra Maastricht
Musica Sacra speelt zich (hoofdzakelijk) af op die plekken waar ‘het sacrale’ als vanzelfsprekend wordt ervaren. In Maastricht zijn dit de plaatsen in de historische binnenstad: in, voor, op en tussen de oude kerken en gebouwen. In 2021 is het festival uitgebreid naar Sittard - Geleen. Dit jaar zijn er ook voorstellingen in Hasselt (B) en Venlo”

De voorstelling ‘Stil water’ is tot stand is gekomen in samenwerking met Musica Sacra Maastricht, Toon Hermans theater Sittard en theater Karroessel

 

Komende voorstellingen

Ravelin

Une belle histoire

zaterdag 1 oktober

>>

Hot-House and the Horns

Popmuziek

zondag 2 oktober

>>

Blik

Welkom in het bos

zaterdag 8 oktober

>>

Cooder Connection

Rootsmuziek

zondag 9 oktober

>>

Moonshine Whiskey

Roots muziek

vrijdag 21 oktober

>>

logo small

Altijd op de hoogte zijn van onze voorstellingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

 

Onze voorstellingen worden mede mogelijk gemaakt dankzij

 

Sponsor worden?

Theater Karroessel is een vrijwilligersorganisatie en kan altijd (financiële) steun gebruiken. Draagt u theater Karroessel een warm hart toe en wilt u sponsor worden? Neem dan contact met ons op via info@karroessel.nl. We maken dan met u een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.