Wegens succes nog twee reprisevoorstellingen!

 

Facet2018 2 van 15a

Ja ja... alle voorstellingen van "Ik zal het altijd graag blijven gedaan" in Theater Karroessel zijn UITVERKOCHT!

Er zijn wel nog plekken in Maastricht (Pesthuys, 3 en 4 maart) en Venlo (De Garage, 24 maart), maar we willen onze fans in omgeving Geleen de kans bieden om in ons eigen theatertje te komen kijken. En dus bent u van harte welkom om op 30 en 31 maart 2018 met ons te genieten van twee extra ingelaste voorstellingen in Theater Karroessel.
Dus.. mocht u net te laat zijn geweest met kaartjes bestellen, of: de voorstelling graag nog een keer willen zien. Aarzel niet en bestel snel uw kaarten hier: 30 maart en 31 maart.
 
Graag tot ziens in Theater Karroessel!

 

 
 
 
 
 
 
Ik zal het altijd graag blijven gedaanDSC02317 Snapseed2
Zeven vrouwen aan hun stamtafel. Ze spelen, omdat ze het zo graag doen.  Stukjes, die hen beroeren, ontroeren of aan het lachen maken, rond het thema vrouwengedoetjes.
 
Na het pittige stuk "het Huis van Bernarda Alba" dat in 2016 op locatie werd opgevoerd, presenteert de speelgroep nu een avondje Facet Light in het theater.
 
De scènes, monologen en muzieknummers zijn door de spelers zelf uitgekozen in nauw overleg met het regie.
 
Het resultaat is een bonte voorstelling, van het ene extreem naar de andere nuance. Kortom, toch weer een echte Facet/Jonkers productie!
 
Speeldata:
19, 20, 24, 27, 28 januari 2018 - Theater Karroessel, Geleen (UITVERKOCHT) 
Wegens enorm succes extra voorstellingen op 30&31 maart in Theater Karroessel
 
21 januari ECI Roermond
 
3 en 4 maart 2018 - Pesthuyspodium, Maastricht (reserveren)
 
24 maart 2018 - Theater de Garage, Venlo (reserveren
 

 

2016 tikt weg

Verdriet wordt zacht

2017 klopt aan

inspiratie komt binnen

 


 

En dan plots is ze er niet meer, lijfelijk.

 

Daarom neemt Facet nu in alle rust de tijd om zich voor te bereiden op een nieuwe voorstelling.Truus Pex, onze oprichter en gedreven toneelspeler. Dat is verdrietig en onwerkelijk nog.                                                                                                      

Maar we zitten niet stil. Toneellessen volgens de Meisner techniek o.l.v. Marnix Mulder is onze wekelijkse bezigheid. En we leren veel en vinden het leuk.

Daar gaat het nu om, spelen met elkaar, kijk naar de ander, wat geeft ze jou, gebruik het in je spel.

In navolging van Truus.

 

 

 

 


Geschiedenis

1987: Een aantal mensen zit bij elkaar. Allen zijn zeer betrokken bij het toneelgebeuren. Spelen willen ze en wel op basis van "samen theater maken".
Maar hoe start je een nieuwe groep met niets, alleen met een grote dosis enthousiasme? Laat dat nu net de juiste instelling blijken te zijn!

WIJ GAAN HET SAMEN MAKEN!!!

Gemeentelijke- of startsubsidie werd niet toegekend. De groep moest zich eerst bewijzen, ondanks dat een aantal mensen al heel wat jaartjes toneelervaring hadden.

De groep liet zich niet kisten en alle spelers namen een onderdeel voor eigen rekening, zoals de financiering van stoelen en decor. Van de contributie (vooruitbetaald voor een jaar) werd de regisseur betaald. De repetitieruimte was in het "Plenkhoes" in Geleen en dankzij goede connecties met de beheerder ( Jean Meijntz) mochten we er gratis repeteren.

En zo begon Speelgroep Facet aan haar eerste repetities. Gestart werd met het stuk "Het huis van Bernarda Alba" van de Spaanse auteur Federico Garcia Lorca, onder regie van Jan Halders. De première was op 16 september 1988 in de Hanenhof in Geleen.

"Facet op dreef" schreef de krant. Het stuk werd zeker 15 keer gespeeld, op diverse locaties. Het mooie decor werd na de laatste voorstelling ter plekke verkocht!!

En zo volgde de ene op de andere productie. Het succes van Speelgroep Facet werd steeds groter. Diverse nominaties en prijzen door het LFA ( Limburgse Federatie Amateurtoneel) werden ons toebedeeld.

In 2002 werden we winnaars met "De presidentes"  voor het Nederlandse Theater Festival (de zogeheten Arend Hauer theaterprijs)

Vanaf 1995 mochten we gaan repeteren en spelen in Theater Karroessel in Geleen, wat nu onze thuishaven is. Een echt theater, wat een luxe!!!

In 2016 ging een langgekoesterde wens in vervulling: spelen op locatie. De boerderij van Paul en Eveline Damoiseaux in Neerbeek werd de unieke en schitterende plek om na 28 jaar nogmaals "Het huis van Bernarda Alba" te spelen. Andere locatie, ander decor, andere vertaling, andere regisseur ( Jos Jonkers), maar net zo succesvol.

"Theaterbeesten op locatie" stond er nu boven de prachtige recensie in de krant.

Het succes van Speelgroep Facet komt in de eerste plaats natuurlijk door speeltalent, met daarbij een enorme inzet van de leden en onze hechte band.

We gaan mét elkaar en vóór elkaar!!!

logo small

Altijd op de hoogte zijn van onze voorstellingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

 

Onze voorstellingen worden mede mogelijk gemaakt dankzij

 

Sponsor worden?

Theater Karroessel is een vrijwilligersorganisatie en kan altijd (financiële) steun gebruiken. Draagt u theater Karroessel een warm hart toe en wilt u sponsor worden? Neem dan contact met ons op via info@karroessel.nl. We maken dan met u een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.